Обувките се превърнаха в толкова важна част от облеклото, че често обръщаме именно на тях най-голямо внимание. И това е съвсем оправдано. Само си представете по колко различни начини можете да изглеждате, ако се облечете изцяло в черно и сменяте само обувките? Всичко ще е различно, нали? С кецове и черни дънки с черна риза ще изглеждате спортно. С високи обувки ще изглеждате официално. Със сандали ще изглеждате фриволно и весело… Да, обувките не са за подценяване, нито пък скоростта, с която ни се иска да ги сменяме. Та кой ли иска да обува цял сезон едно и също? На разположение на любителите на обувки вече са новите модели за следващия сезон. Така че ако и вие сменяте обувките си като ръкавици, продължавайте да четете, ще ви е полезно.

Кецове ще има за всички от сърце

Дамските кецове са абсолютен хегемон, когато става дума за обувки. Те се харесаха и възприеха толкова широко, че почти не оставиха място на останалите модели обувки. И това е напълно разбираемо. Кецовете са удобни, цветни, от велур, от плат, могат да са декорирани с пайети или да са направени от висококачествена кожа.

Трябват ви няколко чифта дамски кецове, в зависимост от случаите, в които ще го носите.

Кецовете за всеки ден трябва да са най-вече удобни. Още когато ги мерите, кракът ви трябва да влиза в тях като в ръкавица. Изберете цвят и материя, които могат да се поддържат лесно.

След като сме избрали ежедневните кецове, нека обърнем внимание на „специалните“. Всеки уважаващ себе си фен на кецовете има едни, които нарича „специални“. Дали ще са от легендарна марка или от лимитрана серия – всеки има своите предпочитания. Но не се лишавайте от едни такива „специални“ кецове. Те създават радост и превръщват в специален всеки момент, в който ги носите.

Кецове-звезди са онези модели, които привличат вниманието върху себе си – с пайети, в ярки цветове, с електрикови елементи или свръх големи подметки. Такива кецове се превръщат в звездата на облеклото ви и заслужават да ги изберете с най-голямо внимание и старание.

От класически кецове имат нужда дамите, влюбени в традициите. Удобни черни кецове с бели върхове или високи до глезена кецове са просто задължителни като присъствие във вашия шкаф за обувки.

Но да не обърнем поглед и към друг модел дамски обувки, от които всяка жена има нужда:

дамски кецове

Дамски боти за преходните сезони

Тъй като в последно време е трудно да се каже кой сезон е, хубаво е да имате чифт хубави и качествени дамски боти, с които да посрещате без страх по-хладните дни. Изберете дамски боти с нисък ток и класически модел, за да ги носите поне няколко сезона. Ботите се комбинират добре и с пола, и със скини дънки, и с рокли, и с костюми.

Когато избирате дамски кецове, дамски боти или други модели дамски обувки, имайте предвид няколко прости правила:

Обувки се избират в следобедните часове. Така ще сте спокойни, че няма да си изберете модел, който да ви стяга.

Обувките могат да се отпуснат на ширина, но не и на дължина. Не правете компромис с размера, дори моделът ужасно много да ви харесва.

Спазвайте стриктно инструкциите за поддръжка и почистване. Така ще се радвате дълго време на обувките си.