С минута мълчание служители на ОД МВР-Враца отдадоха почит на загиналия на границата служител на МВР.

„Изказваме съболезнования на близките на служителя, починал в изпълнение на служебния си дълг. В цялата страна в момента служители на МВР отдават почит на своя колега“, заяви директорът на ОД МВР-Враца старши комисар Цветко Нинов.

Той изрази притеснението си от случилия се фатален инцидент.

„Както и аз, така и моите колеги изпитваме притеснение при подобни случки. Но в служителите ни се вижда по-скоро амбицираност, отколкото отказ от изпълняване на задълженията си. Нашата дирекция постоянно командирова служители на границата, дори и в момента там има осем души“.

Припомняме, че фаталният инцидент е станал, след като неустановено лице стреля по съвместен наряд на Гранична полиция и военнослужещ, който изпълнява задълженията си по охрана на границата в района на село Голям Дервент.

В резултат на произведените изстрели служителят на Гранична полиция е починал на място, а служителят от Министерството на отбраната е успял да се оттегли от мястото, като същият не е пострадал. Незабавно към мястото на инцидента са насочени най- близките гранично полицейски наряди.

Стрелбата е дошла от турска страна.

Полицай е убит при престрелка в района на Елхово