Четвъртокласник е бил ударен от служител по поддръжката в училището в село Якимово, Монтанско.

Това твърди бабата на детето пред Нова.

Според жената случилото се с внука й не е изолиран случай.

Венка Цветанова разказа, че посегателството е извършено преди час по физкултура, който се провеждал на открито.

„Случайно дойдох в училището. Негови съученици ми казаха, че е бил пляснат силно по главата от работника. Това се е случило, когато детето опитало да отвори външната врата на входа. Внукът ми е плакал и това е било забелязано от класната ръководителка, от която сме доволни. Отидох при директорката, обясних, извършена е проверка”, каза Цветанова.

По думите на класния ръководител детето наистина е плакало, когато излезли, за да проведат часа.

„Но не съм станала свидетел на подобна случка. Детето плачеше леко, но след това проведохме часа спокойно. Игра си. Чухме се и с бащата след часа. Той беше спокоен, нямаше признаци на агресивно поведение. За мен случилото се дори не е инцидент. Може да е било и случайно сбутване”, заяви учителката.

Директорът на училището Клавдия Илиева обясни, че знае за случая от класния ръководител и от ученика.

„На моя служител са посикани писмени обяснения, в които твърди, че не е удрял детето. Разговаряла съм и със съучениците на момчето, които казват, че то е било плеснато зад врата. Предвид разказите на учениците, които потвърждават за случилото се, съм наложила дисциплинарно наказание на г-н Борисов – предупреждение за уволнение. През годините други подобни сигнали не са достигали до мен за подобни случаи”, подчерта тя.