Двама членове на СИК са арестувани след вчерашното видео, на което се вижда как се преправят бюлетини в село Малорад.

Десислава Тодорова отново показа как се правят “честни избори” (ВИДЕО)

В ареста са жената, която се вижда на кадрите и мъжът, чийто глас се чува.

Те са задържани за срок от 24 часа и в рамките на днешния ден ще им бъдат повдигнати обвинения, и ще бъдат задържани за срок от 72 часа. Ще бъде внесено и искане в съда за постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ в Районен съд-Бяла Слатина.

Заместник-районният прокурор на Районна прокуратура-Враца Емилиян Костов обясни на брифинг, че мотивите те да бъдат задържани са „дръзко и грубо погазване на изборното законодателство и нарушение на правото на вот на гражданите“.

В рамките на вчерашния ден са разпитани множество свидетели в това число и членове на СИК, застъпници и кандидати за общински съветници.

Изискан и приобщен към делото е и записът от видеото. Назначена му е експертиза.

По случая е започнато досъдебно производство и работата продължава.

„Тепърва ще се преценява дали има участие и на други лица“, заяви още Костов.

Припомняме, че в сканадалния запис от пета секция в с. Малорад се вижда как председателят на комисията от ПП-ДБ Моника Йорданова и лост на “коалицията” между Владислава Лакова (ПП-ДБ) и Тодорова, мислейки си, че са изключили видеонаблюдението, подправя бюлетини в интерес на определени кандидати.

Във видеото се чува как и Борован, и Малорад имат нужда от кметове, които са “наши ора”. Споменатият Мартин е кандидатът за кмет на БСП – Мартин Диловски, а цитираното име Борко- Борислав Младенов от Малорад, който вече е част от новия общински съвет от местната коалиция с №68.