Над 500 делегати присъстваха на учредяването на политическия проект на Слави Трифонов “Няма такава държава”.

“Целият политически ресурс изглежда нелепо и обидно. Нормалният човек чувства отвращение. Хората, които се избират, са алчни за власт”, каза Трифонов пред делегатите.

Той сподели, че е взел решение да създаде проекта, поради незачитането на резултатите от проведения от него Референдум, като добави, че целта е да се възстанови справедливостта.

“Не съм алчен за власт, алчен съм за справедливост”, каза още Слави Трифонов и сподели, че искрено осъзнава отговорността, която поема.

Той каза още, е референдумът и решенията от него трябва да бъдат приложени в действие.

За председател на новия политически проект единодушно беше избран Слави Трифонов, а за негови заместници екипът му от сценаристи.

Учредителното събрание започна в 14 ч. в „Рейнбоу Плаза” в София.

Сред основните цели на партията,

описани в учредителната декларация са: засилено участие на гражданите във вземането на решения чрез референдуми, смяна на пропорционалната избирателна система с мажоритарна, намаляване на депутатите от 240 на 120, възможност за дистанционно и електронно гласуване, както и въвеждането на задължително гласуване на избори и референдуми.

Партията предлага още пряк избор от гражданите на главния прокурор, на омбудсмана, както и на шефовете на областните дирекции и районните управления на МВР.