Наказания от по шест месеца “лишаване от свобода” с тригодишен изпитателен срок и глоба в размер на по 100 лева за всеки, са наложени на сирийски граждани, незаконно преминали българската граница.

Подсъдимите сирийски граждани са се признали за виновни за извършено от тях престъпление- преминаване на границата на страната без разрешение на надлежните органи на властта. Досъдебните производства срещу петима мигранти са били образувани на 13 април т.г., след като те са били открити в ремарке, прикачено към товарен автомобил с турски регистрационен номер на ГКПП Оряхово – Бекет. Тогава те са били задържани и привлечени към наказателна отговорност

Между Териториално отделение – Оряхово при Районна прокуратура – Враца и защитата на подсъдимите сирийски граждани са били сключени споразумения. На 15 април, с определение на съда на чужденците, незаконно преминали българската граница, са наложени наказанията. Водачът на камиона, в който се укрили мигрантите– турският гражданин А.Е., също е привлечен в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление – незаконно превеждане през границата на страната на група лица, след които имало и деца. Делото срещу него продължава.

Снимката е илюстративна.