Първият солист в новия интересен концертен цикъл, съчетаващ образци от български композитори със световни, тематично подбрани произведения, е пианистката Маргарита Илиева.

Биография и впечатлява с образование и академично израстване, интересни проекти, солистични, камерни и фестивални изяви, емблематични сцени и богат репертоар.

Всички подробности за концерта на 23.03, както и много информация за включените композитори, произведения и техните части, можете да научите от издадената книжка-каталог с програмата на Симфониета-Враца до края на юни.

Книжката е в продажба в „Гъбката“ до х-л „Хемус“ на цена 8 лв. и 5 лв. за пенсионери и ученици.

Концертът от новия цикъл „Българският инструментален концерт“ на 23-ти март от 19.00ч. е озаглавен „На гости на театъра“ по повод скорошния световен ден на театъра (27-ми март).

С това е свързана и обединяващата тема на включените произведения в програмата. Ще чуем две премиерни за България, прекрасни произведения от Дж. Пейн – Увертюра към Шекспировата комедия „Както ви харесва“, оп. 28 и Дж. Чадуик – драматична увертюра „Мелпомена“.

Две са и творбите, които ще имаме възможност да чуем да първи път във Враца: П. Чайковски – Симфонична балада “Воевода”, оп. 78 и Лазар Николов – Концерт за пиано и оркестър № 1 със солист, блестящата пианистка Маргарита Илиева и акомпанимента на Симфониета-Враца под диригентската палка на Христо Павлов.

Билетите за концерта, на 23.03 от 19.00ч. в градската зала, са в продажба в Билетен център “Гъбката” (до х-л “Хемус”), тел. 0896718303, 0899827060.