Цветко Нинов, директор на местния БОП, е най-вероятният нов шеф на ОДМВР-Враца. Той е сочен като фаворит на служебното правителство, което може би пропуска, как години наред БОП-Враца затваря очите си за деянията на организирана престъпна група, занимаваща се с наркотрафик, палежи, побои, подготовка на убийства, имотни измами, лихварство, кражби на коли и строителна техника.

Героите на тази група, които местния БОП “не забелязва”, стават известни след серия разследвания на Биволъ за организирана престъпна група (ОПГ) в града под Околчица.

Те са арестувани на 17 април 2018 година при акция на жандармерията и ГДБОП.

Това са братята Анри и Манчо Ковачеви, Никола Георгиев – Циганина, както и двама от техните подгласници – Деян Иванов – Духаста и Първан Славчев – Бункера.

генерал агрохимикали

Това се случва повече от шест месеца след първите разкрития на Биволъ за участие на братята Ковачеви в канал за трафик на кокаин от Южна Америка към Европа. Освен трафика на наркотици, в “репертоара” на групата влизали палежи, побои, подготовка на убийства, имотни измами, лихварство,  кражби на коли и строителна техника.

Всичко това се е случвало под закрилата на местни полицаи, които са осигурявали чадър, твърди свидетел:

След ареста на престъпната група е изпратен сигнал до ръководството на ГДБОП в София, в който подробно са описани всички факти и обстоятелства за установените контакти и връзки между Цветко Нинов и Петър Мишев от страната на ГДБОП – Враца и Анри Ковачев. След този сигнал Петър Мишев е преместен в ДАНС в града, Цветко Нинов продължава да е шеф на ГДБОП.

Гангстери от Враца в международна престъпна мрежа