Трима пътници от лек автомобил са пострадали, след като лек автомобил самокатастрофирал на РП II-11 на територията на община Лом.

На 02.06.2024 г. около 20:40 ч. при движение от град Лом към град Козлодуй 29-годишен водач на лек автомобил „БМВ 530 ХД“ с врачанска регистрация на прав участък от пътя губи контрол над волана, навлиза изцяло в лентата за насрещно движение, завърта се странично, излиза вляво извън пътното платно и се блъска в крайпътни дървета, след което се преобръща през таван.

Вследствие на реализираното ПТП са нанесени материални щети по автомобила и са причинени телесни повреди на трима пътници – две момичета и момче, на 19 г., 24 г. и 27 г., всичките от гр. Козлодуй.

Тримата са настанени в ОАИЛ на МБАЛ Лом под лекарско наблюдение, като момчето е с опасност за живота.

Степента на телесната повреда на пострадалите е в процес на изясняване. Направените тестове на водача, също от гр. Козлодуй, за употреба на алкохол и наркотици са отрицателни.

Съставен му е акт по ЗДвП. По случая е извършен оглед и образувано досъдебно производство по чл. 343, ал. 1, буква”а” и буква “б” във вр. чл. 342, ал. 1 от НК. Работа по изясняване на ПТП-то продължава в РУ Лом.

Снимката е илюстративна.