Знаеш ли какво е медийна грамотност и какво смяташ е твоето ниво? Интересуваш ли се горещо от ролята на медиите в живота ни?
Ако те вълнуват тези въпроси и искаш да разбереш как се справят с тях и други държави в Европа (като Италия, Испания, Словения, Словакия, Молдова, Унгария), сдружение “Бъдещето сега” те кани на организирания от тях младежки обмен –  Media of the Future (Медията на бъдещето)!
Ще прекарате 6 дни заедно в близост до Враца, като времето ще бъде запълнено с дискусии, образователни игри, интересни въпроси, опознаване на реалността на медиите и планиране на бъдещето на медийната грамотност.
Свободен ли си между 27 август и 3 септември? Сдружението търси 4 участници на възраст 18-30 години, както и един групов лидер, от когото се очаква отлично владеене на английски език, но без ограничение във възрастта.
Разходи по път, настаняване и вкусна храна се поемат от проекта!
Можеш да разгледаш повече на този линк: https://tfn-bg.com/#/bg/projects/51/media-of-the-future
или  да кандидатстваш тук: https://forms.gle/RtcoECdowAnQAYap9

Описание на проекта “Медиите на бъдещето”

Във времена на смесица от ниски нива на медийна грамотност, липса на доверие в медиите и нови начини за предаване на фалшива и лъжлива информация, Европа има нужда да преосмисли какво значи медия и какво предоставя тя на публиката от бъдещето – как ще гради доверие, как ще разследва, как ще се поддържа в променяща се среда. Особено младежите имат нужда да бъдат част от този процес на осъзнаване и промяна, добавяйки своята гледна точка към разбирането на медиите, създаването на техните продукти и стойността им в нашия живот.

Младежкият обмен “Медиите на бъдещето” ще събере младежи от 7 европейски страни на 6-дневен семинар във Враца, в който ще се обсъди светът на медиите, бъдещето им, както и ще бъдат създадени медийни материали от участниците. Чрез методи на неформално образование, както и чрез опит от първа ръка и достъп до професионалисти в областта, младежите ще развият нови умения и ще ги предадат към други младежи в Европа чрез създадените от тях медийни продукти (подкасти, статии, интервюта и др.).

Партньорството ни включва организации от 7 държави от ЕС и отвъд – България, Словакия, Словения, Италия, Испания, Унгария и Молдова. Тази смесица от държави с различни нива на медийна грамотност и свобода на пресата ще позволи богатство от гледни точки и по-пълно разбиране на темата и заключенията, които ще се направят от участниците.

Проектни партньори

Партньори по проекта са следните реномирани организации от цяла Европа:

 TDM 2000 (Италия), Veszprem Municipality (Унгария), European dialogue (Словакия), Celje Youth Center (Словения), Diaconia (Молдова), Asociacion MUNDUS (Испания), Alpiko Publishing (България)