Излезе дългоочакваният дует на Сава Чиплич и Елизабет Виталиева. Двамата младежи с вълшебни гласове разтапят сърцата български с изпълнението си на родопската песен “Девойко, мари, хубава”.

Десетгодишната Елизабет Виталиева е от Мездра. Талантливото момиче вече има издадени пет авторски песни и спечелени награди от различни конкурси и фестивали.

Албумът на Елизабет е почти готов, като тя в момента работи върху последната песен от него, която ще бъде записана с ВГ,, Детски свят”.

На страницата на Елизабет Виталиева  е организиран конкурс  “Пей с Ели”. Победителят ще спечели дует с Ели и видео, песента отново е на Лобошки!

Сава Чиплич е на 14 години и има много почитатели!

Той стана любимец на българската публика с победата от шоуто на Слави ,,Нова звезда”.  Сава е роден в Сърбия, град Жабале, но живее в България в Вълчедръм. Той е печелил доста награди в Сърбия и България. До момента има една авторска песен и 1 кавър. Песента “Девойко, мари, хубава” събуди интерес на неговата страница и предизвика доста позитивни коментари. Сава работи по своя дебютен албум.

Семействата на Елизабет и Сава се запознават чрез страницата на Беляковец фолклор във Фейсбук.

Така решават да направят дует кавър на Песента ,,Девойко, мари, хубава”. Аранжиментът е на Светослав Лобошки, а видеото на Димо Филипов, продуцент на МК Севеком.

Видеото е заснето на Хижата, заедно с участието на Ансамбъл Мездра.

 

Песента „Девойко, мари, хубава, сипни ми винце да пийна”  за първи път е записана от Дурев  през 1955 година.

Тя веднага става мелодия на годината по радиото. Записа той прави с оркестъра на Радио София, а не с гайда, защото гласът му се оказва по-висок от този на гайдата.

За песента Дурев казва, че не е негова, а на народа: “Чух я от възрастни хора, докато обикалях родопските села като млад доктор. Хареса ми и я научих”. Песента „Девойко, мари, хубава”  е включена в компилацията „Вечните песни на България”.