През месец юни 2022 г. в област Враца са регистрирани 61 пътно-транспортни произшествия, от които 20 са тежки. При катастрофите са убити трима и ранени 22 граждани. В сравнение със същия месец на предходната година, ПТП-тата са с 5 по-малко, загиналите са равни по брой, а ранените са с 2 повече. През месеца за установени  нарушения на водачите  са съставени 610 акта, 1917 обикновени фиша и 2516 електронни фиша/клипа, издадени за установени нарушения на скоростта.

Установени  са 38 водачи, употребили алкохол или наркотични вещества. За неизползване на обезопасителни колани и каски са наложени 194 глоби, за неправоспособност – 36, за шофиране без задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ – 34

През месеца са издадени 149 заповеди за прилагане на принудителни административни мерки по ЗДвП, като са прекратени регистрациите на 44  бр. МПС. Проведени са 10 бр. специализирани полицейски операции по безопасност на движение по пътищата. Изпратени са 33 бр. сигнални писма за осигуряване безопасността на движението по пътищата.

Снимката е илюстративна.