Жената, нападната от бившия си мъж в дома си, е с опасност за живота.

Това каза по време на брифинг говорителят на Районна прокуратура – Враца прокурор Емилиян Костов.

Освен, че е нарушил заповед за защита от домашно насилие, мъжът е нахлул и в жилището, в което му било забранено да влиза.

„Установено е, че е нападнал жената с пистолет и нож, отправил е закани за убийство към нея. Нанесъл й е тежки телесни повреди в областта на главата и на тялото, което е причинило на пострадалата разстройство на здравето, довело до опасност за живота“,

заяви пред журналисти Костов.

Отчетена е обществената опасност за извършените деяния спрямо пострадалото лице, както и обществената опасност на самия деец. Деецът е на 38-години, криминално проявен и осъждан за престъпления, свързани с управляване на МПС без съответната правоспособност, за опит за палеж, както и има висящо наказателно производство за грабеж.

Остава в ареста мъж за нарушение на ограничителна заповед и закана за убийство

Говорителят на Районна прокуратура-Враца апелира към жертвине на домашно насилие.

„Винаги в такива случаи сигнализирайте органите на МВР. Не се страхувайте. Една такава реакция от ваша страна ще доведе до доказване на престъпленията, които се извършват. Задължително е освидетелстването при съдебни лекари или медицински заведения, за да можем ние да документираме престъпната дейност на извършителите“, бе категоричен той.