С маски и задължително разстояние от 1.5 м. между общинските съветници, стартира традиционната сесия на ОбС – Враца.

Местните сенатори заседават в Градска концертна зала, където мястото позволява да се спазят задължителните мерки, въведени с извънредното предложение.

Началото на днешната сесия започна с честитки. Цветя, подаръци и пожелания получи Цветелина Дамяновска, която днес има рожден ден.

Още в първата точка от дневния ред Момчил Младенов даде знак, че и на днешното заседание ще се наложи дълго да го слушат. Той се оказа недоволен от получения отговор на неговите въпроси, свързани със снегопочистването.

Припомняме, че на миналата сесия Младенов буквално бе превърнал част от групата на БСП в БКС, като самият той съобщи, че са обикаляли да видят къде не е изчистено.

Противно на всякакви наложени мерки против разпространението на коронавирус Младенов почти се скара на колегите си, защо в залата няма журналисти. Не стана ясно кое точно създава неудобство на Младенов, това че няма публика от страна на журналистическата гилдия, или това че не е сигурен дали определени журналисти гледат сесията онлайн.

Припомняме, че заради неспазване на наложените мерки в един от неговите търговски обекти той получи полицейско разпореждане.

Очаквайте подробности.