На извънредно заседание, проведено на 26 май, общинските съветници решиха 1 юни 2022г. (сряда) – Ден на Враца и 2 юни 2022г. (четвъртък) – Ден на Ботев и загиналите за независимостта на България да бъдат неприсъствени дни на територията на община Враца.

 Ботеви дни 2022г. ще бъдат официално открити днес, 27 май с изпращането на участниците в националния поход.
Официалното откриване на честванията, посветени на Христо Ботев и неговата чета ще започне от 11:00 часа, когато ще бъдат изпратени участниците в тазгодишния поход „Козлодуй – Околчица“.
Програмата ще продължи с гостуваща изложба на музей „Христо Ботев“ – град Калофер в Регионалния исторически музей. Началото на събитието е в 12:00 часа.
В първия ден от Ботеви дни, в историческия музей в града, ще се проведе и Националният конкурс за стихотворение и есе „Живеем в земята на Ботев“. Събитието ще бъде открито в 17:30 часа.
За любознателните младежи, Регионалната библиотека е предвидила интерактивна игра за младежи „Ботев оставя следи и днес“, като инициативата ще продължи до 2 юни.
В 18:30 часа, в Градската концертна зала ще се проведе концерт “Млади изпълнители”.
Кулминация в празничния ден е вечерният концерт на обичаните музиканти от група D2. Музикалният спектакъл ще започне в 20:00 часа, на откритата сцена пред сградата на местната администрация.
Снимка: архив “Зов нюз”.