Мартин Харизанов ще дарява част от депутатската си заплата за различни инициативи, свързани с Враца и областта.

Речено-Сторено! С нови баскетболни кошове от днес е детска градина “Славейче” във Враца.  Те бяха поставени рано тази сутрин лично от депутата Мартин Харизанов и част от младежите на МГЕРБ – Враца,  в продължение на инициативата “Здрав дух в здраво тяло”. Освен кошовете са закупени и баскетболни топки.

Спортното съоръжение е дарение от Мартин Харизанов в изпълнение на поетия от него ангажимент да дарява част от депутатската си заплата за различни инициативи, свързани с Враца и областта.

Старите кошове са били неизползваеми, в лошо състояние и счупени от по-големи деца, които са играли в двора на градината.

“Целта на поставянето на такива съоръжения е децата от малки да изградят навици да спортуват и по този начин да растат здрави, като заменят часовете пред таблета и телевизора с весели игри навън с приятели. Новите кошове са приспособени специално за най- малките, като са съобразени с техния ръст. Предстои следващата седмица да бъдат поставени и мрежите към спортните съоръжения и децата ще могат едновременно да се забавляват и спортуват.”, каза за “Зов нюз” Мартин Харизанов.

“Политиката на детската градина е винаги да се дава възможност за създаване на условия за развитие на спорта сред децата. Идеята за монтирането на кошовете дойде от г-н Мартин Харизанов, председател на обществения съвет на детската градина, за което му благодарим. Като част от обществения съвет той многократно е оказвал подкрепа за развитието на спорта в градината, провеждаме ежегодно спортни празници с децата и техните родители, което е стимул за здравословното развитие на децата.”, каза за “Зов нюз” директорът на детската градина Димитринка Найденова.

След поставянето на баскетболните кошове, децата с интерес изслушаха инструкциите за тяхното използване и се впуснаха в забавна игра. Всички бяха изключително точни, а времето ще покаже дали сред тях расте бъдеща баскетболна звезда на България.