Развлекателен парк “Леденика” открива летния туристически сезон на 3 юни от 11.00ч. с богата програма. Входът ще бъде свободен за всички забавления в парка с изключение на входа за пещера „Леденика“. Акцентите в програмата са:  11.00 ч. – Откриване на летен туристическия сезон в РП „Леденика“ на сцената на открито, 11.00 – 11.30 ч. – Старт на творчески работилници и ателиета за деца и всички забавления и активности в парка: nerf зона, игри по терен с препятствия, игра „Търсачи на загадки“, стрелба с лък, въжен парк, въжен тролей, алпийска стена за катерене, електрически колички за най-малките, детски кът с батут, зони за отдих, 11.30 – 13.00 ч.: Преход по екопътека “Карст и биологично разнообразие” с планински водач с беседа за флората и фауната в природен парк „Врачански Балкан“.

Повече информация и изходен пункт – шатрата на ДПП “Врачански Балкан”.
От 11.30 ч. ще започне приготвянето на традиционна местна Челопешка лютика в Юнашки тиган от Народно читалище „Огнище-1930“, село Челопек, а от 12.30 ч. – Фолклорен концерт с театрален етюд в Концертна зала на пещера „Леденика“ – продължителност 30 мин.
Концертът също е със свободен вход, като достъпът е само до Концертна зала на пещерата.
От 13.00 ч. – Обяд: традиционна местна Челопешка лютика и традиционна баница със сирене приготвени от Народно читалище „Огнище-1930“, село Челопек, с дегустация на местни вина. Обядът също  е безплатен, като порциите са ограничени!
От 14.00 – 15.30 ч. ще се състои преходът по екопътека “Карст и биологично разнообразие” с планински водач с беседа за флората и фауната в природен парк „Врачански Балкан“.
 Повече информация и изходен пункт – шатрата на ДПП “Врачански Балкан”.