Днес – 13 март, около обяд ще бъде пуснато движението по връзката на път I-1 Мездра – Лютидол при пътен възел „Ребърково“ с път II-16 Мездра – София, с което се улеснява пътуването на жителите от Ребърково, Лютиброд, Зверино, Елисейна и останалите населени места от региона. Заради изграждането на пътния възел и модернизирането на трасето на Мездра – Ботевград до момента шофьорите преминаваха по обходни маршрути.

В момента се извършват довършителни работи по пътната връзка, монтират се необходимите пътни знаци за временната организация на движение и веднага след като приключат всички дейности, гарантиращи безопасността, ще се пусне движението. Необходимо е шофьорите да карат внимателно, като следват стриктно пътната организация и въведеното ограничение на скоростта до 50 км/ч.

Припомняме, че от 19 февруари движението по пътя Мездра – Лютидол се извършва двупосочно в по две ленти в посока. Само в района на Лютидол автомобилите преминават в една лента. През пролетта, след като бъдат издадени необходимите разрешения за строеж, предстои движението по трасето да бъде ограничено, за да продължи изграждането на тежките участъци между Лютидол и Новачене, както и двата пътни възела при Дърманци и Мездра.