Над 5 000 лв. месечно е получавал бившият директор на РЗИ-Враца д-р Кети Ценова, твърдят източници на “Зов нюз”.

Тя също така е получавала 1000 лв. за борба с COVID-19 на “първа линия”, както и сума от извършваните ваксинации като ръководител на ваксинационен екип.

В списъка на РЗИ – Враца за борба с инфекцията на първа линия фигурират повече от 40 човека, сред които деловодители, икономисти и експерти, твърди още нашият източник.

На повечето от тях дори са били издадени карти за “Здравен инспектор”, въпреки че те не притежават правомощията да изпълняват тази дейност и въпреки че нямат медицинско образование, са давали дежурства на граничния пункт на Ферибот “Оряхово”, като сред тях е дори служителката, която работи на “Едно гише”.

А какво точно е извършвала Дирекция “Надзор на заразните болести” с около 20 души персонал никой не може да обясни, но … всички са получавали по 1000 лв. за “първа линия”.

“Документацията е пълен батак, има купища натрупана “хартия” и никой не знае нищо”,

разказват още източниците ни, като твърдят, че на новия директор ще му трябват месеци да подреди документацията.

Все още не е ясно какво е финансовото състояние на РЗИ – Враца след управлението на д-р Кети Ценова.

Освен “забавните” моменти, родени от съветите на Ценова и невъзможността да се овладее инфекцията,

здравният контрол на обектите с обществено предназначение е тотално занемарен, като такъв не е извършван повече от година, коментира още източникът на “Зов нюз”.

Ако всичко казано дотук е истина, то в голяма степен показва, защо Враца се задържаше в ТОП 3 на червената зона в страната постоянно по време на пика на епидемията.

Потърсихме за коментар д-р Орлин Димитров, но до публикуване на материала не успяхме да се свържем с него.

Припомняме съвет относно борбата с COVID-19