В петък и събота се променя организацията на движение в посока Варна на тежкотоварните камиони по участъци от АМ “Хемус. В неделя пък има промени за пътуващите към София, съобщиха от Агенция “Пътна инфраструктура”.

В петък – от 12 ч. до 20 ч., и в събота – от 8 ч. до 16 ч., се въвежда промяна в организацията на движението и временно се ограничава преминаването на тежкотоварните камиони над 12 т в посока Варна по участък от АМ “Хемус“ между 30-и до 47-и км. Тежкотоварният трафик ще се пренасочва по обходен маршрут при 30-ти км на АМ “Хемус“ по пътна връзка “Витинска река“, ще продължава по път I-1 София – Ботевград и път II-17 до пътен възел “Ботевград“ при 47-ми км на АМ “Хемус“. Ограничението е поради очаквания засилен трафик в края на работната седмица и ремонтно-възстановителните работи в тунелите “Топли дол“ и “Правешки хановe“.

При необходимост, в зависимост от метеорологичните условия и интензивността на трафика, движението на МПС над 12 т ще се пренасочва и от пътен възел “Правец“ /при 52-ри км/ по път I-3 Ботевград – Ябланица и ще се връща отново на магистралата при пътен възел “Осиковска Лакавица“ /при 60-ти км/.

В неделя от 14 ч. до 20 ч. ще бъде ограничено движението на тежкотоварните автомобили над 12 т в посока София от 60-ти до 52-ри км на АМ “Хемус“ в посока София. Тежкотоварният трафик ще се пренасочва по обходен маршрут от пътен възел “Осиковска Лакавица“ /при 60-ти км/ по път I-3 Ботевград – Ябланица и ще се връща на магистралата по пътен възел “Правец“ /при 52-ри км/. При необходимост, в зависимост от метеорологичните условия и интензивността на трафика, движението на МПС над 12 т ще се пренасочва и от пътен възел “Ботевград“ /при 47-ми км/ по път II-17 и по път I-1 София – Ботевград до пътна връзка “Витинска река“ /при 30-ти км/ на АМ “Хемус“.

Временната организация на движение ще е в сила в края на всяка седмица до 31 юли тази година. При необходимост и в зависимост от метеорологичните условия и трафика, ограничения може да се въвеждат и в други участъци. Агенция “Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да спазват правилата за движение и указанията на служителите на “Пътна полиция“, да карат внимателно, спазвайки дистанция и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение в случай на инцидент.

Снимката е илюстративна.