За да се улесни пътуването в края на поредицата от три почивни дни Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) въвежда  промени  в организацията на движение на различни места в страната. 

От 11:00 до 21:00 ч. ,днес, се ограничава движението на тежкотоварните камиони над 12 тона, пътуващи към Кулата. Леките и лекотоварните превозни средства, пътуващи към Кулата, ще се отклоняват от АМ „Струма“ по обходен маршрут от пътен възел „Благоевград – юг“ по път I-1 София – Кулата, общински път Симитли – Железница и ще се включват отново в път I-1 при пътния възел при Симитли.

С промяната на организацията на движение ще бъдат осигурени две ленти за движение за пътуващите към София в отсечката от път I-1 от пътен възел „Симитли“ до АМ „Струма“. Тежкотоварните автомобили над 12 т, пътуващи към София, ще преминават само по дясната лента на път I-1. Временната организация на движение ще осигури по-бързо и комфортно пътуване в района на Симитли. Трафикът ще се регулира от екипи на „Пътна полиция“ и пътни знаци. 

За осигуряване на нормална проходимост ще бъде спряно движението на моторните превозни средства над 12 тона по участъка от АМ „Хемус“ в посока Варна на територията на област София.

За пътуващите тежкотоварни автомобили към Варна днес ограничението е в сила от 16 до 21 часа.
За пътуващите тежкотоварни автомобили към София ограничението също е от 16 до 21 часа.

Въвежда се промяна в организацията на движение и през тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“ на АМ „Хемус“.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, да спазват правилата за движение и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи.