Под ръководството на Районна прокуратура – Ботевград се водят действия по разследване на пътнотранспортно произшествие с пострадали.

Около 18,00 ч. на 22.08.2022 г., на път между селата Скравена и Новачене, в посока гр. Враца, възникнало тежко ПТП между товарен автомобил, м. „Мерцедес“. с полуремарке, превозващ газ пропан-бутан, и лек автомобил, м. „Тойота Ланд Крузер“.

Вследствие на удара са пострадали водачът на лекия автомобил Г.Г. (на 60 години) и пътуващите с него – 13-годишните П.Н. и Т.Ц., Ц.Ц. (на 55 години), П.Д. (на 38 години), Ц.Д. (на 35 години), Д.Н. (на 33 години). Те са получили различни по степен на тежест увреждания. Към настоящия момент четирима от пътниците са с опасност за живота.

Водачът на товарния автомобил – 56-годишният Л.К., е тестван с техническо средство за употреба на алкохол, като пробата му е показала отрицателен резултат.

След получен сигнал за пътен инцидент незабавно е бил извършен оглед на местопроизшествието Иззети са веществени доказателства. По делото са приобщени и участвалите в ПТП автомобили.

На водачите са взети кръвни проби за алкохол и наркотици. Проведени са разпити на свидетели за установяване на фактическата обстановка на произшествието.

Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата.