В разследването на Христо Гешов, в предаването “На прицел”, ви разказахме за поредната приватизация на общинска сграда в Червен бряг. Тази на универсален магазин, в центъра на града. Една от фирмите, явили се на търга е на 21-годишната Бисерка Радкова от Койнаре.

В разследването ви показахме, как Бисерка е регистрирала фирмата си на несъществуващ адрес с чуждо ЕГН на крупен бизнесмен. Бисерка и до днес не е открита за коментар. Нейни близки споделят, че е бедно и скромно момиче, заминало на гурбет в чужбина, за да изкара пари за сватба.

Въпреки всичко обаче,

генерал агрохимикали

мнимата й фирма, с капитал от 10 лв., участва в търг за 200 хил. лева. Никой не успя да каже от къде бездоходната, койнарска фирма ще се сдобие с тази сума.

А прокуратурата прекрати производството със странните мотиви,

че вписаното чуждо ЕГН и несъществуващ адрес, е “техническа грешка”. Зад фирмата на койнарската Гинка обаче, стои небезисвестният общински съветник от ДПС Марио Рангелов. Същият той участваше и в опита за приватизация на общинският хотел и ресторант “Таганрог” преди няколко години.

И там прокуратурата отказа да повдигне обвинения.

Така на практика се оказва, че всеки, които желае, може да регистрира подобна фирма, с чужди данни, с фалшив адрес и да печели публични търгове. Това е пореден път, в който Плевенската прокуратура не вижда очевидното.

Продължаваме да следим за случая.