Днес коалиция „Продължаваме Промяната“ регистрира листата си за участие в изборите за Народно събрание на 14 ноември 2021 г. в град Враца.

Критериите, по които са избрани кандидатите в листите на „Продължаваме Промяната“, са: да са добри професионалисти, доказали се в своята област, да са почтени и да не са членували в повече от една партия. Отивайки в парламента от тях се очаква да допринесат за развитието на населеното място, от което са избрани, да останат близо до хората в региона и да предлагат конкретни решения за техните проблеми.

„Избрахме за листите хора, които имат своята кариера извън политиката и могат да се върнат към нея по всяко време. Така те не са зависими от политическия процес и от това да са в парламента, защото си имат добра кариера извън него. Това прави и много по-трудно ние или някой друг да им каже какво да правят. Страната е готова да влязат добри специалисти по области, по сектори, които знаят какви са проблемите и имат смелостта да ги назоват, заедно с подходящите решения. Ние не събираме професионални партийци, а групи от съмишленици“, каза съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Асен Василев.

Водач на листата в град Враца е маг. инж. Деница Симеонова. Доскоро тя бе началник на политическия кабинет на министъра на финансите в първия служебен кабинет на Стефан Янев. Преди това е мениджър на глобалната програма за иновации на Кралската академия по инженерство на Великобритания, която подпомага учени от Африка, Латинска Америка и Югоизточна Азия да комерсиализират научните си проучвания. Работила е в подкрепа на развитието на малкия бизнес и стартиращите компании в България като изпълнителен директор на Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE). Съосновател е на дигиталната платформа за намаляване на хранителните отпадъци в ХоРеКа сектора – Sofia2Go.

В листата за Враца има инженер, фармацевт, актьор и преподавател по “сценична реч”, експерти по маркетинг и национална сигурност:

  1. Деница Симеонова – Магистър инженер, предприемач и мениджър
  2. Тодор Димитров-Мечкарски – Доцент, преподавател по „Сценична реч“, актьор
  3. Димитър Вутков – Икономист, маркетинг директор
  4. Ивайло Йорданов – Маркетинг експерт, лектор
  5. Деян Войкин – Магистър по политология, дипломация и национална сигурност
  6. Мирена Ценова – Магистър-фармацевт, експерт по лекарствена безопасност