Продължава работата по двата парка в големите квартали „Младост“ и „Сениче“ във Враца.

Това заяви на брифинг главният архитект на община Враца Митко Анатолиев.

„В началото на годината започна изграждането на многофункционални парк в ж.к. „Младост“ с единствената в страната покрита детска площадка“, обясни той.

Осигурените средства са над 700 хил. лева.

Предвижда се обогородяване на пространството с изграждането на нова алейна мрежа, подходящо озеленяване, парково осветление и фитнес на открито.

Стартира изграждането на многофункционален парк в ж.к. „Младост“

Строително-ремонтните дейности към момента вървят по график.

„Излети са вече фондаментите на металната конструкция на многофункционалната площадка, като част и от окабеляването вече е направено.“

Очаква се площадката да бъде открита през септември тази година.

„По отношение на парка в „Сениче“, ще припомня, че в края на миналата година бе подписан договорът за проектиране и строителство, там процедурата е инженеринг“, обясни още Анатолиев и допълни, че

в момента тече процедурата по оценката от надзорната фирма и може би до близките седмици ще издадем и разрешение за строеж, така че да се открие строителната площадка и да започнат работите по физическото изграждане на парковата система.

В парка се придвиждат някои зони за отдих, детски площадки, места за разполагане на търговски обекти, алейна мрежа, парково осветление и озеленяване, включително и площадка за разхождане на домашни любимци.

Започва изграждането на парка в “Сениче” /СНИМКИ/

Проектът ще бъде изграден изцяло със средства на Община Враца.