На празника на Св.Св. Константин и Елена, скалният феномен Божият мост се превърна в открита сцена на тържествен пасхален благотворителен концерт “Мост на Небесата”.
След големия успех на предходното издание, тази година събитието се провежда в два фестивални дни и събира на едно място свещенически хорове, ансамбли, вокални групи и творчески състави.
Днес празничната програма стартира с християнски беседи и проповеди от богослови и духовни лица, а жителите и гостите на града се насладиха на вкусната врачанска кухня и различни активности като – конна езда, стрелба с лък и издигане с топловъздушен балон.
Кулминация във втория ден от фестивала е Пасхалния концерт, който впечатли всички присъстващи с подготвения репертоар и аудио-визуални ефекти.
На събитието присъстваха: кметът Калин Каменов, заместник-кметът Александър Владимиров, жители на Враца и населените места, гости от други градове в страната.
Част от средствата, събрани от продажбата на билети за събитието, ще бъдат дарени на Фондация “Мечта за дете”, като по този начин ще се подпомогнат семейства с репродуктивни проблеми.
От Фондация “Нашият дом е България”, които са инициатори на събитието, ще подкрепят и изграждането на параклис “Свети Дух” в района на Божия мост.