Принудително е спрян токът на печално известния площад “Йордан Радичков” в Берковица. Причината е, че обектът няма акт 16 и все още се води строителна площадка, която трябва да бъде обезопасена.

Жителите на Берковица не са били уведомени от общинската управа и са разбрали за поредния проблем, излизайки от театрална постановка.

Те са били принудени да преодоляват в тъмното неравностите по площада. В тъмнината се е спъвала по неравните гнайсови плочки и Ванина Вецина, чиято фирма е дала акт 15 на обекта.

Вецина, която в момента е кандидат за депутат от “Продължаваме промяната-Демократична България”, беше и областен управител на Монтана.

“Зов нюз” попита общинският съветник Милован Жан, каква е причината да бъде спрян токът на строежа?

“Причината да няма електрозахранване на пл. “Йордан Радичков” -Берковица е издадена и влязла в сила заповед на РДНСК, след която, като принудителна мярка електричеството е прекъснато на 20.03.23.

Площад все още няма. По документи той все още е строителна площадка, която трябва да бъде максимално обезопасена.

Минаха цели две години, през които можеше да се поправи недоразумението наречено площад, струващо на берковчани 1 300 000 лв, но явната безстопанственост на кметицата Каменова ни докара до тук, че и осветление и вода да няма в центъра.

Хората свикнаха и го заобикалят, но в понеделник вечер след театралната постановка не само, че нямаше как да го заобиколят, но трябваше да преминат през него в пълна тъмнина.

Някои пуснаха фенерчетата на телефоните си, за да преведат през препятствията децата си, други не разполагаха с такива и в тъмнината се чуваше как хората се спъват и използват нецензурни думи.

Грозно впечатление направи действието на Ванина Вецина от “ДИКРИЛ КОНСУЛТ”, която демонстративно поднесе цветя на сцената, а след това спотайвайки се, тихо се изгуби в тъмнината,

както се казва “ни лук яла, ни лук мирисала”.

Ако тя, като “независим” строителен надзор си беше на мястото и бе отказала да подпише АКТ 15 през 2021 то положението щеше да е далеч по-различно.

А Вецина дори подписа документа без особено мнение и без никакви забележки, с което направи огромна услуга на злоупотребилите и така и тя стана част от тях! Сега тя е кандидат за народен представител и все още бяга от отговорност относно нейното съучастие в този скандално-некачествен ремонт!“

Екипът на “Зов нюз” посети преди седмица “строежа” и лично се убеди в “качеството” на ремонта.

Така наречените плочки, с които е заменен розовият мрамор вече са за смяна. Те са толкова неравни, че по площада може да се ходи само с маратонки с дебела подметка и това също не е гаранция, че могат да бъдат избегнати наранявания.

Фамозният фонтан, който берковчани наричат с нецензурни имена, освен че е некачествен, стои като грозна кръпка на фона на красотата на сгушеното в балкана градче.