Фирма, близка до ИТН и със странен адрес за кореспонденция е спечелила обществената поръчка „Благоустройствени дейности в Мемориален комплекс „Ботев път“ – Общини Козлодуй, Мизия, Бяла Слатина, Борован и Враца“ за обща цена: до 37 556,50 (тридесет и седем хиляди петстотин петдесет и шест лева и петдесет стотинки) лева без ДДС или 45 067,80 (четиридесет и пет хиляди шестдесет и седем лева и осемдесет стотинки) лева с ДДС.

За това, че фирма “Кунова 2013” ЕООД е спечелила обществената поръчка, потвърди за “Зов нюз” заместник областният управител Красимир Колев.

Фирмата „Кунова 2013“  ЕООД е регистрирана с 50 лв. капитал и е с търговска дейност-покупка на стоки или други вещи с цел продажба в първоначален, обработен или преработен вид, производство на стоки с цел продажба, комисионна, спедиционна, транспортна и лизингова дейност, хотелиерство и ресторантьорство, консултантски, рекламни и маркетингови услуги, строителство и обзавеждане на недвижими имоти с цел продажба, монтажни услуги както и всяка друга дейност не забранена от закона.

Адресът за кореспонденция на „Кунова 2013“ ЕООД, посочен в документите, е  ул. „Люлин № 4“ в криводолското село Осен. На този адрес обаче отдавна не живее никой и на практика е невъзможно да бъде получена в срок каквато и да е кореспонденция, показа проверка на “Зов нюз”.

Фирмата е собственост на Елизабет Кунева, дъщеря на бившия полицай Владимир Кунев, участвал в менажирането на р-т Лозница, който според източници на “Зов нюз” е близък с координатора на ИТН за област Враца.

В условията за обществената поръчка е премахнато изискването за опит в тази сфера, а е оставена най-ниска цена.

Предметът на обществената поръчка са дейностите по: косене на тревни площи, събиране на окосена трева, резитба на храсти и издънки, разтрупване на паднали дървета с изнасяне на площадка за товарене, отсичане на дървета с диаметър до 10 см – всички операции, изнасяне на отсечени храсти и клони на разстояние повече от 50 м., товарене и извозване с камион  на растителни отпадъци до сметище /клони, трева и др./, почистване на битови отпадъци, достъп до бивака в Софрониево за автобуси, Възстановяване дървените седалки на пейки, направа дървено мостче на р. Скът на пътя Горно Пещене – местност Речка, направа дървени стъпала с парапет – до Косталевски мост.

Още една фирма е участвала в обществената поръчка. Това е „Строй Груп 89“ ЕООД, която е дала с около 50 лв. по-висока ценова оферта.