Несъразмерните павета, които бяха поставени на площада в Берковица, ще бъдат пренаредени.

Това е пореден ремонт на площад “Йордан Радичков” в града, след като недоволството на гражданите достигна до министър Гроздан Караджов.

Предизвиканите проверки установиха нередности на обекта, който въпреки лошото си състояние е получил и Акт 15, според който е годен и изпълнен съобразно одобрения проект.

Припомняме, че в началото на април бяха пренаредени “хлопащите” плочки,  а мозайката, с която е покрит фонтанът беше “ремонтирана”.

Жители на града казаха за “Зов нюз”, че въпреки поправката на поправката на плочките, някои от тях все още могат да бъдат извадени с ръка.

На втория ден от Великден дойде ред и на ремонта на паветата.

“Първоначално се зарадвахме, че се махат паветата, защото това е другият основен проблем, но след това разбрахме, че радостта ни е краткотрайна и че паветата просто ще бъдат пренаредени. По проект те трябва да са с еднакви размери 10х10х10, но реално те са несъразмерни.

След всички тези ремонти ние хората от Берковица нямаме представа колко реално струва този ремонт, а също така колко още пари са инвестирани за ремонтите на ремонтите.

Питаме също, кой плаща за пренареждането на паветата, които по проект струват около 100 000 лв. “, каза за медията ни общинският съветник Милован Жан.

Репортер на “Зов нюз” направи опит да се свърже с кмета на Берковица Димитранка Каменова, но до излизането на материала се оказа невъзможно да я открием, за да зададем въпросите си.