След инцидента с паднала мазилка от тавана на покрития плувен басейн, кметът Калин Каменов разпореди незабавна проверка.
Предстои компрометираната част от покрива да бъде ремонтирана от специализирана фирма.
„През уикенда покритият плувен басейн бе домакин на състезание по водна топка и тренировки по скокове. Кондензът е сред причините за отлепване на малка част от мазилката. Няма пострадали при инцидента, а мястото бе обезопасено. Община Враца реагира своевременно, като в рамките на деня специалистите ще преценят какви строително-ремонтни дейности ще предприемат“ – коментира директорът на ОП „Спорт и туризъм“ – Кирил Кирков.
Припомняме, че покритият плувен басейн е сред основните обекти, който трябва да получи финансиране от Плана за възстановяване и устойчивост в размер на над 2 млн. лв. за цялостен ремонт. Към момента местната администрация не разполага с подобни средства, като това е причината да се извършват периодични текущи ремонти на съоръжението. Успоредно с това със средства от бюджета се извършва пълното обновяване на детския плувен басейн, който не функционира повече от две десетилетия.