Днес представители на Ученически Общински съвет – Враца посетиха Парламента на Република България. Визитата бе по инициатива на депутата и областен председател на МГЕРБ-Враца Мартин Харизанов.

Групата имаше възможност да се запознае с работата на парламента през годините от професионален гид, както и да проследи част от пленарно заседание.

Младежите от Враца участваха в беседа с депутатите Мартин Харизанов, Георг Георгиев, Росица Кирова и Николай Алгафари, проведена в  Огледална зала на парламента. 
Темите бяха актуалната политическа обстановка, младежките дейности и политики. 

 

” По време на дискусията обсъдихме актуалната политическа обстановка в момента, както и редица младежки политики.

Всички се съгласихме с това, че Парламента е огледало на хората в държавата и че трябва всяка партия да направи компромис, за да може България да не претърпи по-голяма криза през идващата зима.

Пред представителите  на Ученическата общност във Враца поех сериозен ангажимент да бъда проводник на техните младежки инициативи към Парламента и разбира се техен приятел и съветник.

Смятам, че младите хора трябва да са наясно с дейността на българския парламент, за да имат възможност за осъзнат избор и ясна преценка на политическата ситуация. За това ще продължа с тази инициатива и се надявам тя да бъде подета и от мои колеги от други области на страната.”, каза Мартин Харизанов за “Зов нюз”.