Председателят на „Има такъв народ“ Слави Трифонов представи предложенията на партията за нов Министерски съвет.

Предложението за министър-председател е Николай Василев. За вицепремиери са поканени Ради Найденов, който ще поеме и външното министерство, и проф. Николай Радулов, който ще бъде вътрешен министър.

За министър на икономиката е поканен Любомир Дацов, за министър на образованието – Наталия Митева, на енергетиката – Красимир Ненов. Велислава Петрова е предложена за министър на здравеопазването, а Михаела Лашова – за министър на регионалното развитие и благоустройството. Предложение за министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията е Христо Алексиев, а за министър на туризма – Ивайло Кожухаров. Пламен Абровски е предложението за министър на земеделието, храните и горите.

генерал агрохимикали

За министър на отбраната от “Има такъв народ” предлагат Теодора Генчовска. Лилия Иванова пък е предложена за министър на труда, социалната и демографската политика. За министър на културата Трифонов предлага да бъде издигната Станислава Армутлиева.

Според плана на ИТН правосъдието ще бъде поето от Петър Илиев. За спортта пък ще отговаря Радостин Василев. Д-р Антония Валентинова пък е предложение за министър по ромските въпроси.

„Да се включат в кабинета са били поканени служебните министри Кирил Петков, Асен Василев и проф. Николай Денков, но те са отказали“, съобщи още Трифонов.