Предблокови и неремонтирани от 35 г. пространства във Враца вече са с европейски вид. За старта на ремонтните дейности, съобщи кмета на община Враца Калин Каменов миналия месец. До този момент ремонтите се извършват в срок и хората са доволни.

Към днешна дата са ремонтирани 17 предблокови пространства, като досега отзивите от живущите са повече от добри, разказа за “Зов нюз” управителят на фирмата, извършваща ремонтните дейности “Строител-Криводол” – Мариел Спасов.

“Към момента сме приключили ремонта на предблоковите пространства на бл. 441, 421, 27,20,9,23,12,13. В квартал „Медковeц“ е ремонтирана улица „Вихрен“, бл. 20 в същия квартал, улица в кв. 72.  Предстои до края на седмицата да приключим ремонта на блок 135 , 147 и блок 16, така че общо ще сме приключили над 20 обекта.

Следващата седмица ще бъдат готови и останалите, които са ни  по възлагателно писмо на първия етап.

Живущите, чиито предблокови пространства ремонтираме, искрено се радват, като споделят с нас, че от 35 години не е правен ремонт и това също е една от причините да са доволни.

Използвам случая да им благодаря за отношението и уважението към нашите екипи, както и за това, че им поднесоха в знак на благодарност топла баница.

Разбира се имаше дребни несгоди свързани с това, че на някои места се е паркирало до този момент в зелени площи, но проблемите бяха решени.

Другата хубава новина е, че ремонтите отключиха лична инициатива в живущите от  повечето блокове и те започнаха да облагородяват пешеходната част и алеите до входовете си, както и да обособяват места за отдих и за събиране след работа, които са много приятни.

Предстои след традиционната лятна фирмена почивка да започнем втори етап от ремонтните дейности, в които са включени над 25 обекта в централна градска част , ж.к. „Металург“, кв. „Сениче“, отново ж.к. „Дъбника“, улиците около училище „Васил Кънчов“ и др.

Ще се стараем в най-кратки срокове да свършим и другата половина от работата, така че хората да останат доволни от нас, както досега“, каза още Мариел Спасов.