Коледното настроение се пренася в градската зала на 9-ти декември от 19.00ч. с европейска класика, барок и романтизъм в изпълнение на „Солистите на оркестъра“ и Симфониета-Враца с диригент Христо Павлов.

 Симфониета-Враца продължава традицията на Младежкия музикален форум, в неговото XXXVI-то издание, като представя талантливите си млади солисти, развили уменията си с именити музикални школи и преподаватели, у нас и по света, в концерта „Солистите на оркестъра“ на 9-ти декември от 19.00ч.

В програмата ще чуем: А.Вивалди – Концерт за два тромпета и орк., RV 537 и Камерен концерт RV 103 за флейта, обой, фагот и струнен орестър;
Ф. Менделсон – 2 концертни пиеси за 2 кларинета и оркестър, оп. 113 & 114; В. А. Моцарт – Симфония концертанте за духов квартет и оркестър, KV 297b

Участват солистите: Елеонора Цветанова (флейта), Йоан Кьосев (обой), Георги Христов (кларинет), Родолф Баха(кларинет), Цветомир Коцев (кларинет), Христо Захариев (фагот), Кара Уотсън (валдхорна), Доналд Крийч (тромпет), Георги Стойков (тромпет).

Билетите са в продажба в Билетен център “Гъбката” (до х-л “Хемус”), тел. 0896718303, 0899827060. На касата ще получите информация за *Коледната томбола* с награди, за абонаментните карти на Симфониета-Враца със запазено място в залата, и още изненади.