Тържествено бе данен старт на новата учебна 2021/2022 година в ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца.

Предвид епидемичната обстановка и спазвайки всички въведени мерки в двора на една от най-успешните гимназии в града се събраха само ученици от 5, 8 и 12 клас.

„Честит първи учебен ден! 15 септември е специален и много вълнуващ ден за българското училище, защото той е символ на почитта на българина към знанието и образованието. Въпреки предизвикателствата, пред които ни постави пандемията, ние посрещаме днес началото на новата учебна година с увереност и оптимизъм“, заяви директорът на гимназията Татяна Василева.

Тя изяви гордостта си от успехите на учениците за изминалата учебна година.

„Тези значими резултати отново ни поставиха на първо място в областта на Националното външно оценяване в 7 и 10 клас, и на Държавните зрелостни изпити. Поставиха ни на челните места в престижната класация на 100-те най-добри училища в страната.“

Василева пожела на петокласниците и осмокласниците да множат успехите си, да почитат традициите, да обичат и уважават своите учители. А на завършващите – годината да бъде успешна и ползотворна.

„Нека знанията, които получихте в училище ви направят по-уверени, по-можещи и по-успешни в живота. На добър час!“

Официални гости на събитието бяха Гергана Василева, представител от Регионалното управление на образованието – Враца, председателят на ОбС-Враца д-р Владимир Христов и председателят на училищното настоятелство Вероника Бозова.