От 26 до 28 април Бургас бе домакин на националния кръг на Националната олимпиада по информационни технологии. ППМГ „Акад. Иван Ценов“ бе представена в пет от седемте категории на олимпиадата и равносметката е повече от добра.

Във възрастова група 11-12 клас Тимон Трифонов от 11А клас зае 4 място в категория Големи обеми от данни (Big Data), седмо място в индивидуалното класиране с резултат Отличен 6 и е ЛАУРЕАТ на НОИТ.

Цветослав Ангелов и Емил Петров от 12Б клас също са в топ 10 на своята категория Разпределени приложения, а с оценките Отличен 5,50 от индивидуалното класиране могат да кандидатстват във всички водещи университети в страната. Христиан Кръстев от 11Г клас завършва отличното представяне на „големите“ с място в топ 10 на категория Съвременни системи за визуална информация и оценка Много добър.

Техните достойни последователи във възрастова група 8-10 клас Самуил Томов и Роберто Николов от 9Г клас заеха 4 място в категория Мултимедийни приложения и резултати в топ 10 на индивидуалното класиране, съответно с оценки Отличен 6 и Отличен 5,50.

Данаил Данаилов и Радостин Пенчев от 10Г клас в категория Софтуерни приложения също се представиха достойно и получиха оценки Много добър.

Поздравления за учениците и техните ръководители Албена Цекова, Станислава Каменова, Илонка Вутова и Мария Илиева.