УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА ОРЯХОВО,

СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ,

Поздравявам Ви с Деня на Независимостта на България – 22 септември!

115 години ни делят от знаменития „Манифест” на цар Фердинанд, с който нашата Независимост бива изказана на висок глас и провъзгласена на целия свят. Независимостта на България е дело, постигнато с общите усилия на българските държавни институции без чужда помощ. Независимостта ни е плод както на опита и мъдростта на българската дипломация, така и на силата на народа ни и неговите изконни желания. С нейното обявяване, българският народ си възвръща най-ценното – националното достойнство и суверенитет!

Нека не забравяме забележителните уроци на историята и отдадем заслужена почит на онези, които ни дадоха съдбовния пример за единство в най-трудните за народа ни моменти!
Да бъдем обединени и днес, когато утвърждаваме мястото на България в семейството на европейските народи и на световната сцена.
Нека помним, че от усилията на всички ни зависят бъдещето и просперитетът на България и да се присъединим с действията си към девиза от 1908-ма, оставен, за да ни води напред: „Да живее свободна и независима България! Да живее българският народ!”

​ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!