От Агенция “Пътна инфраструктура” съобщават, че над 800 снегопочистващи машини са излезли на терен. Приоритет са автомагистралите, първокласните и второкласните пътища, както и проходите, уточняват от агенцията.

Призивът към шофьорите е да пътуват само при необходимост, да карат с повишено внимание и съобразена скорост е да не изпреварват снегопочистващите машини.

По автомагистрала “Тракия” беше възстановено движението за леки автомобили в посока Пловдив, докато камионите над 12 тона изчакват на място.

 

Тежкотоварните автомобили вече се движат и в двете посоки по автомагистрала “Струма”.

Все още е ограничено движението на ТИР-ове през прохода “Превала”.

До 13 часа в Смолянска област по пътя Девин – Михалково  е ограничено движението на камиони над 12 тона.

Ограничение за камионите е в сила до 17 часа в област Враца. Те могат да преминават по пътя Враца – Ферибот Оряхово и по пътя Плевен – Бяла Слатина – Борован, но задължително с вериги.

Временно беше ограничено движението и по пътя Гурково – Велико Търново – прохода на “Републиката при 46-тия километър заради катастрофа. Леките автомобили бяха пренасочени по пътя Гурково-Мъглиж – Казанлък – прохода “Шипка”, товарните изчакват на място.

Заради влошените метеорологични условия Паметникът на свободата остава затворен и днес за посещения. 

 

Очакват се краткотрайни или незначителни повишения в Черноморски и Западнобеломорски басейн в резултат на снеговалежите вчера, предупреждават от Министерството на околната среда и водите.

По-значителни ще са те в долните течения на реките Струма и  Марица, както и във водосбора на Доспат.