Месец след назначаването на нов изпълнителен директор на БАБХ, в агенцията отново настъпват промени. Досегашният изпълнителен директор Деян Стратев е освободен от поста по негово желание, а на негово място е назначен Христо Вълчанов.

Cтpaтeв зае поста в БAБX в нaчaлoтo нa юни. Πpeди тoвa агенцията бе ръководена oт Πacĸaл Жeлязĸoв, чиeтo oтcтpaнявaнe cлyжeбният миниcтъp нa зeмeдeлиeтo Xpиcтo Бoзyĸoв мoтивиpa c ĸoмплeĸcни пpичини и „cъмнитeлни дoгoвopи“.

Кой е новият изпълнителен директор Христо Вълчанов?

Дълги години Вълчанов е работил в Областната дирекция по безопасност на храните в Хасково като в периода март 2012 г.-юли 2013 г. е неин директор. От април 2015 г. до февруари 2016 г. е началник отдел „Контрол на храните“ в БАБХ, след което е главен инспектор в „Контрол на храните“ в Областната дирекция по безопасност на храните в Хасково. От юни т.г. до момента е директор на Областната дирекция по безопасност на храните в Хасково. Преминал е през различни допълнителни обучения, включително в Италия. Със заповед на министър-председателя е освободен досегашният изпълнителен директор на БАБХ Деян Стратев по негово желание и е назначен Христо Вълчанов.