Пожарът, възникнал в птицеферма край врачанското село Мраморен вече се разраства към населеното място. Заради дима е затруднено и движението в участъка.

“Заради силните пориви на вятъра, пламъците от пожара в птицекомбинат “Феникс” се разпростират и в посока село Мраморен.

Освен екипите на пожарната са необходими и доброволци, арендатори, фирми със специализирана техника, за да може пожарът да бъде потушен.

Всеки желаещ да се включи, може да позвъни на тел. 088 9730001 или 0878858270.”, написа в страницата си във Фейсбук кметът на Враца Калин Каменов.

“В района на пожара са изпратени и водоноски на ОП “БКС”, като предстои осигуряването на още техника, която да подпомогне екипите на пожарната.” допълва още Каменов.

“Нещо страшно е!” , коментират очевидци. Извършва се евакуация на хората с камиони на собствениците на птицефермата.

Припомняме, че огънят лумна в обедните часове на днешния ден. Предполага се, че късо съединение в 6-ти център на птицекомбината е причината за пламъците. Заради топлото и сухо време пожарът обхвана цялата територия на предприятието и се разрастна в посока съседното село Чирен. Над 25 доброволци от Мраморен и 20-те души, работили в днешния ден са се включили в гасенето на пламъците.

Един човек е пострадал при пожара в Мраморен. Пламъците отиват към Чирен (СНИМКИ)