Починала е 78-годишна жена, която 15 часа се бори със системата, за да получи лечение. Припомняме, че бабата, получила симптоми на COVID, е била с прекаран инсулт през август и постоянна аритмия. Сигнал в редакцията ни подадоха нейни близки.

Историята започва с първите симптоми, които възрастната жена е получила. Позвънила на личния си лекар, но се оказало, че и той е с коронавирусна инфекция и я посъветвал да звънне на Спешен център, с който имат договор.

След позвъняването до Спешен център от там на жената обяснили, че ” нямат линейки, за да разкарват хората да си правят тестове”.

Оставена без изход болната възрастна жена тръгнала пеша към “Спешния център”. Там й направили бърз антигенен тест, който се оказал положителен. Той обаче не е достатъчен за прием в отделение. Оставили я да чака в коридора, докато вземат решение и след известно време я изпратили при заместника на личния й лекар на преглед и определяне на лечение и направление за PCR.

Заместникът на личният лекар на жената обаче не бил на кабинет и тя се прибрала у дома. На сутринта вече намесата на Спешен център била наложителна и бабата била настанена в Белодробната болница във Враца, но в много влошено здравословно състояние.

През тези 15 часа близките на жената са потърсили съдействие от двама общопрактикуващи лекари, Спешен център, РЗИ и РЗОК.

Екипът на “Зов нюз” изказва своите съболезнования на близките на жената.