Прокурори от Окръжна прокуратура-Враца, Районна прокуратура-Враца, следователи от Окръжния следствен отдел в областния град и съдебни служители излязоха на протест.

Точно в 11:00 часа днес те се събраха пред Съдебната палата в града, за да изразят възмущението си относно вчерашния атентат срещу главния прокурор на Република България Иван Гешев.

„Изразяваме подкрепата си към действащ български магистрат, какъвто е главният прокурор Иван Гешев, както и към неговото семейство. Това е тежко криминално престъпление“, заяви окръжния прокурор Владимир Сираков.

„Тук сме, за да изразим несъгласието си срещу езика на омразата, който в последните години беше артикулиран, особено срещу институциите, сред които е и Прокуратурата. Поради тази причина сме се събрали като структура да изразим нашата сплотеност и това наше възмущение“, каза още той.

„Ние сме избрали да се борим срещу престъпността и в полза на обществото. Нека нашите съграждани да имат предвид, че винаги, когато има атака срещу държавността, тя е свързана с разцвет на престъпността“, категоричен бе Сираков.