Само няколко месеца след смяната на ръководството на Врачанския театър, институцията се върна към нов живот и отново стана част от културния живот в града, а хората отново започнаха да се радват на качествени постановки от врачанската трупа.

Плеяда от звезди ще бъде подаръкът за врачани за Празника на виното и любовта „Свети Валентин“.

На 14 февруари на сцената на НЧ „Развитие“-Враца ще се качат известните актьори Елен Колева, София Бобчева, Цветан Николов и Христо Терзиев, които ще представят на гостите най-новото представление от репертоара на Врачанския театър „Роклята Беглец“ от Щефан Фьогел с режисьор не кой да е, а директорът на театъра Владлен Александров.

„Искам да благодаря на актьорите, че с много отговорност и много любов се отнесоха към своята работа и най-вече, че ще зарадваме публиката във Враца и България със сериозен творчески резултат. Устремили сме се да превърнем продукцията на Врачанския театър в общо национално достояние“, заяви Владлен Александров по време на пресконференция.

На нея стана ясно още, че от Германия имат интерес към представлението и имат желание трупата да го играе и там.

„Роклята беглец“ е третата премиера на Врачанския театър за последните три месеца.

„Сигурен съм, че и тя ще се радва на същия интерес като „Гимнастика за бременни“ и „Коледни неразбории“, каза още новият ръководител.

„За мен комедия се прави с лекота и забавление, а не с прекалена амбиция. С Владлен Александров съм работила и преди. Когато видях пиесата и прочетох текста се съгласих веднага да участвам“, заяви Елен Колева.

“7 пъти сме работили заедно с Владлен, всъщност с него творческият процес не е работа, а удоволствие”, допълни София Бобчева.

По време на пресконференцията стана ясно още, че театърът подготвя нова премиера на 7 март.

„Устремени сме да станем сериозен конкурент на всички гостуващи в града театри“, каза още Алекснадров.