На 16.02.2022 г. около 16,45 ч. дежурен автопатрул на РУ Вършец получил сигнал за възникнало ПТП в с. Долно Озирово, общ. Вършец. На място служителите установили два леки автомобила с нанесени материални щети -лек автомобил „Ланд Ровър Дефендер“ с нанесена щета на предната броня, собственост на ОДМВР Монтана, управляван от служител на РУ Вършец и лек автомобил „Воксхол Астра“ с великобританска регистрация, с нанесена щета на предните леви калник и врата, собственост и управляван от 28-годишен жител на гр. Вършец.
При извършената проверка е установено, че водачът на лекия автомобил „Воксхол Астра“ при движение на заден ход на дясно не се съобразил с престояващия зад него полицейски автомобил и го ударил в предната броня. И на двамата участници в ПТП е извършена проба за употреба на алкохол, като пробата на водача на автомобила с чуждестранна регистрация била положителна – 1,13 промила, отчетени с дрегер.
На виновния водач са съставени 2 акта по ЗДвП, демонтирани са двете регистрационни табели на лекия автомобил, отнети са шофьорската му книжка и свидетелството за регистрация на МПС-то. Работата по случая продължава РУ Вършец.

Снимката е илюстративна.