Районен съд – Монтана наказа с 1000 лева глоба жител на  София, който в пияно състояние предизвикал скандал на Ж. п. гара Бойчиновци, счупил вратата  на гарата и се разхождал гол по улиците на града.

Според документите по делото през май 2022 г. подсъдимият Д. С. П. пристигнал в Бойчиновци, където баща му бил закупил имот.

На 15 май 2022 г. с двулитрово шише бира и бутилка ракия в ръце, Д.С.П. посетил кафенето на гарата в Бойчиновци, изпил голяма част от алкохола, който носел, и едно кафе,

което не  платил, счупил с глава вратата на сградата на БДЖ, след което се съблякъл гол и тръгнал по улиците като ръкомахал на  преминаващите автомобили, а накрая легнал гол на уличното платно.

Възмутени минувачи подали сигнал на тел. 112, пристигналите служители на МВР задържали нарушителя и по случая било образувано досъдебно производство за престъпление против реда и общественото спокойствие.

След като се запозна с всички документи по делото и изслуша страните, Районен съд – Монтана призна  подсъдимия Д. С. П. –  37 годишен, със средно специално образование, работи, неосъждан, за виновен, че на 15 май 2022 г. в град Бойчиновци извършил непристойни действия – напил се демонстративно с ракия и бира,

съблякъл се напълно гол на публично място в района на Ж.п гарата в Бойчиновци, не си платил кафе в заведение до гарата, повредил с удари вратата на сграда на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ и се разхождал напълно гол по улиците в присъствието на други лица, с което грубо нарушил обществения ред и изразил явно неуважение към обществото.

Съдът освободи подсъдимия Д. С. П. от наказателна отговорност и му наложи административно наказание – глоба в размер на 1000 лева.

Решението може да се обжалва или протестира пред Окръжен съд – Монтана в 15 дневен срок.