“Ще бъде актуализиран Планът за справяне с пандемията, на база на измененията в Закона за здравето”. Това обяви премиерът в оставка Кирил Петков след среща със здравните власти, на която са обсъдени нуждата от въвеждане на противоепидемични мерки и новия план. В него има 6 етапа, базирани отново на заетост на болничните и интензивните легла и общи епидемични показатели. Данните към момента показват, че по-голямата част от страната се намира в Етап 0, с няколко области в Етап 1.”, обяви още Петков.

Премиерът бе категоричен че:  “Няма и не се предвижда да има ограничения, свързани със затваряне на бизнеси, няма изискване за COVID сертификати в страната и няма ограничения в придвижването”.

“На базата на актуализирания план имаме шест етапа, базирани отново на заетост на болничните легла, интензивните легла и общи епидемични показатели. Няма и не се предвижда да има ограничения за затваряне на бизнеси, няма изискване за COVID сертификати в страната и няма ограничение за предвижване”. Това каза премиерът в оставка Кирил Петков на брифинг във връзка с COVID обстановката в страната.

генерал агрохимикали

“Българите могат да имат едно спокойно лято”, бе категоричен Петков.

Той се срещна с главния държавен здравен инспектор Ангел Кунчев и с представители на здравните власти.

В рамките на срещата, която се състоя в Министерския съвет, на премиера бе докладвана информация относно епидемичната обстановка в страната и ситуацията с разпространението на COVID-19.