„Много хора се затрудняват и изпитват притеснение от гласуването с машина, особено в по-малките населени места. Ние провеждаме разяснителна кампания, като показваме на всеки, който има желание с помощта на таблет, как може да гласува на машина.

За съжаление не виждам подобна кампания да е организирана от институциите, отговорни за провеждането на изборите в България.“

Това заяви водачът на листата на ГЕРБ-СДС Петя Аврамова при разговорите си с хората в села и квартали от община Враца.

Заедно с кандидатите за народни представители от коалицията Мартин Харизанов, Владимир Миленков и Мирослав Комитски те се срещнаха с жители на Голямо Пещене, Баница, Оходен, Бели извор, Власатица, Нефела и Кулата. Кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС бяха придружени от общинския ръководител на партията Калин Каменов.

„Още при обсъждането на промените в Изборния кодекс ние предупредихме, че забраната на хартиената бюлетина е грешка и ще отнеме правото на глас на много български граждани.

Мнозинството обаче, желаещо да покаже превъзходството си на всяка цена, не се вслуша в нашите аргументи и прие „на тъмно“ за една нощ тези промени“, коментира още Петя Аврамова.

ГЕРБ-СДС провежда образователна кампания в селата и на шатри в града, като всеки желаещ може да опита експериментално гласуване чрез приложение на таблет.

Много хора дори в града не са запознати, че на предстоящите на 11 юли избори няма да могат да избират  между машина и хартиена бюлетина.

В кампанията си в областта ГЕРБ-СДС залага на срещи очи в очи с хората.

Наред с местните проблеми и големите теми в държавата, основна тема на разговор са и личностите, включени в листата на коалицията за област Враца.

„Това, което ни отличава от опонентите ни е, че всички в нашата листа са местни хора. Те живеят тук, в област Враца, и са се доказали с работата си“, каза Петя Аврамова.

В листата на ГЕРБ-СДС са включени много млади хора, с добри професии и реализация. „Така разбираме промяната ние. Даваме път на младите хора с нови идеи и желание за работа. Предаваме щафетата на младите, защото бъдещето е в тях“, добави тя.

В платформата на ГЕРБ-СДС са включени много програми, които целят да превърнат страната в най-доброто място за правене на бизнес в Европа, като се подаде ръка на младите и българите в чужбина.

Една от програмите – „Бърз старт и работа в България“ – предвижда мярката 60/40 да се прилага за 60 000 младежи, които след завършване на училище или университет да останат да работят в България за период от 12 месеца. „Нов бизнес у дома“, пък е програма в подкрепа на стартиращи предприятия, основани с инвестиция от хора без или с минимален трудов стаж към момента на наемане или българи завърнали се от чужбина в последните 24 месеца.

„Много млади хора на моята възраст избраха да започнат бизнес в България и тук във Враца, защото бизнес средата беше добра“, коментира канидатът за народен представител от ГЕРБ-СДС Мартин Харизанов.

„В момента има несигурност в голяма част от тях“, добави той. Друг млад човек от листата на коалицията – Владимир Миленков, сподели пред жители на кв. Кулата, че след завършване на първата си магистърска степен по геодезия е имал доста предложения за работа в чужбина.

„Аз избрах да остана в България и във Враца, не съжалявам за избора си. Вярвам, че заедно ще продължим да даваме шанс за реализация на младите хора тук“, каза той.

ЗА ГЕРБ-СДС ГЛАСУВАЙТЕ С №5 МАШИННО И В ИНТЕГРАЛНАТА БЮЛЕТИНА!

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!