Петър Тодоров -Нагата от Бяла Слатина е източвал по тон вода, за да влезе в подземната си оранжерия. Мъжът не използвал наркотици, но използвал интелигентността си за комбиниран бизнес с марихуана и развъждане на редки видове риби, съобщиха на съвместна пресконференция на прокуратура и полиция.

На 19.01.2023г., след оперативно-следствени действия е извършена проверка в частен дом /къща с прилежащи постройки/ в гр. Бяла Слатина, обитаван от 41-годишен мъж, криминално проявен и осъждан.

В двора на имота е открита модерна водно – техническа система, предназначена за отглеждане на декоративни риби, монтирана в отделните постройки. В една от постройки, под метален съд съхраняващ около 1000 литра вода, е открит замаскиран вход водещ към 3 подземни съоръжения с обща квадратура около 15 квадратни метра.

В помещенията са открити 42 саксии, засадени с растения от рода на конопа, със средна височина 50 см. и обща листна маса около 5 килограма, която при полевия наркотест реагира на канабис.

Растенията са отглеждани с модерни технически съоръжения /лампи, вентилатори, въздуховоди за циркулация на въздуха и датчици за контрол на топлина, светлина и влага/. Собственикът на имота е задържан. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354в, ал.1 от НК.

Припомняме, че преди няколко години Нагата изкара “извън кожата” местен полицай, който в яростта си нахлу незаконно в дома му:

Полицейски цирк в Бяла Слатина! Служител на МВР нахлува в частен дом и търси саморазправа