Прокуратурата разследва оставяне на малолетно дете без надзор и родителски грижи и причиняване на телесна повреда.

Бебето от Видин, което е с фрактура на черепа и хематом след нанесена телесна повреда в частен дом, е транспортирано в “Пирогов”.

От болницата за спешна помощ заявиха за БНТ, че състоянието му е много тежко и лекарите се борят за живота му.

Случаят е от вчера, а под ръководството на Районна прокуратура – Видин се извършват действия по разследване по образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 182, ал. 1 и по чл.131, ал. 1, т. 4, вр. чл. 129, ал. 2, вр. ал. 1 от НК – оставяне на малолетно дете без надзор и родителски грижи и причиняване на телесна повреда.

От болнично заведение в гр. Видин постъпи сигнал за прието дете с фрактура на черепа и хематом.

Незабавно е извършен оглед на местопроизшествието и иззети вещи, имащи отношение към извършеното деяние.

Към настоящия момент е установено, че на 10.05.2023 г. в частен дом в гр. Видин била нанесена средна телесна повреда на 4-месечния Д.В. Увреждането причинило разстройство на здравето, временно опасно за живота на малолетното дете. То е транспортирано за оказване на медицинска помощ в столична болница.

Проверяват се всички факти и обстоятелства, относими към предмета на разследването.

Наблюдаващият прокурор даде подробни указания на разследващия орган. Предстоят разпити на свидетели, в т.ч. на малолетни деца в синя стая, и назначаване на съдебномедицинска експертиза. Очаква се доклад от отдел „Закрила на детето“ при Детска педагогическа стая – гр. Видин.