Нелепа ситуация, станала причина за пътен инцидент, вкарва шофьор в съда по текст от Наказателния кодекс.

Водачът пътувал от Монтана в посока Ловеч с лек автомобил „Пежо“. На същата дата от Свищов в посока Вършец, отпътували А. А., пострадалата Т. К. и дъщеря й И. П. с лек автомобил „Фолксваген“. Около 19:20 ч. двете превозни средства били в района на Долни Дъбник. С приближаването на двете коли една към друга водачът на „Пежо”-то завъртял волана наляво, движейки се с 97.2 км/ч. Отклонил се към насрещната лента по която се  движил лекият автомобил на А. А. Шофьорът на „Фолксваген“-а, виждайки срещу себе другата кола, веднага отклонил автомобила си наляво. Другият насреща пък след като видял, че се намира в насрещната пътна лента срещу немската кола отклонил автомобила си надясно. Искал да се върне в лентата си за движение, но не успял да предотврати сблъсъка. В резултат на ударът пострадала возещата се на предната седалка жена.

За този случай Районна прокуратура – Плевен внесе в съда днес обвинителен акт срещу шофьор причинил катастрофа с един пострадал.

Обвинението срещу Ц.Ц. е за това, че на пътя от град Искър  към Долни Дъбник при управление на лек автомобил „Пежо Партнер” нарушил правилата за движение. Според държавното обвинение той не контролирал непрекъснато пътното превозно средство, което управлява. При избиране скоростта на движението шофьорът не бил в състояние да намали скоростта и в случай на необходимост да спре, когато възникне опасност за движението. Доказано е, че той превишил допустимата скоростта извън населено място – 90 км/ч и така допуснал произшествието. Освен имуществени вреди по двете превозни средства, по непредпазливост причинил средна телесна повреда на Т. К. От прокуратурата квалифицират престъплението по чл.343 от НК.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.